Wol: Duurzaam, warm...

Missie & visie

Wools of Holland zamelt de wol van in Nederland gehouden schapen in, met als doel hier een meerwaarde aan te geven, die mede ten goede komt aan de boeren en herders. Hierdoor kunnen deze boeren en herders nog meer aandacht geven aan kwaliteitsverbetering. En wol, als duurzame grondstof met minimale footprint, kan hierdoor een positieve bijdrage leveren in de textiel industrie, zoals die van fashion en interior design.

Wools of Holland gelooft in een duurzame toekomst, waaraan de wol industrie haar steentje bijdraagt. Een toekomst waarin alleen duurzame productie plaats vindt; waarin alleen duurzame producten worden verbruikt, met een traceerbare herkomst; producten die geen negatieve footprint nalaten voor onze kinderen, maar die bijdragen aan de biodiversiteit en dus het herstel van de wereld. 

En Wools of Holland gelooft bovenal in de wil en de kracht van mensen, die het mogelijk maken om de productieketen te herstellen. Van herder en boer tot designer en producent en uiteindelijk in de eindgebruiker. Daarom streeft Wools of Holland een eerlijke betaling van alle schakels in de productieketen na. Eerlijke betaling voor wol, eerlijke betaling voor bewerking en eerlijke betaling voor productie, zodat het iedereen in de keten mogelijk wordt gemaakt om bij te dragen aan ons gezamenlijk doel, onze visie!

Organisatie

Partners

foto

Wools of Holland is een coöperatie met uitgesloten aansprakelijkheid. Het Executive Team van Wools of Holland bestaat uit de volgende leden:

  • Saskia Cahuzak - chairman
  • Rudolph de Jong - vice chairman
  • Marieke van Merwijk  - secretary
  • Reinoud de Leeuw - finance
  • Peter Duives - IT & traceability

Raad van advies

De Raad van Advies van Wools of Holland is ingesteld teneinde gevraagd en ongevraagd advies te krijgen van deskundigen, gericht op de organisatie, het bestuur en de activiteiten van de bestuurders. De Raad van Advies bestaat uit de volgende leden:

  • Jeroen Naaijkens, voormalig directeur van de HAS ’s-Hertogenbosch
  • Huub Dortmans, Ondernemerslift+
  • Mathee Kamp, commercieel manager Imagro
  • Peter VandenHoge, directie Mefil Yarn Refiners

Eco-Partners

Wools of Holland is een echte partner-organisatie.  Samen moeten we het verschil maken. Dat betekent dat we nauwe samenwerkingsverbanden hebben opgezet met producenten van wol, verwerkers van wol, brancheorganisaties, zowel nationaal als internationaal. Wools of Holland is blij met de volgende eco-partners te mogen samenwerken:

Van Riel Textile Refinders

B -Temse

Bekijken

Kaarderij Wollust

NL-Noordwolde

Bekijken

The Natural Fibercompany

UK-Launceston

Bekijken

Uilenstad Wol&Schapen

NL-Vlijmen

Bekijken

Alpaca’s of the lowlands

NL-Haaften

Bekijken

Rubia Natural Colours Natural Colours

NL-Steenbergen

Bekijken

Wools of Holland Cooperatie U.A.
Enggraaf 22
4175 ER Haaften

Saskia Cahuzak +31 654 271 991
Rudolph de Jong +31 651 183 010
info@woolsofholland.com

© Woolsofholland coöperatie U.A.