Wol: Duurzaam, warm...

Onze designers

Karel Boonzaaijer

Ontwerper Karel Boonzaaijer (1948) startte zijn carrière als meubelmaker. Na zijn avondopleiding Architectonische Vormgeving aan de Hogeschool voor de Kunsten, begon hij zijn loopbaan bij meubelfabrikant Pastoe. Voor dit merk ontwikkelde hij vele succesvolle producten.
De vormgeving van Boonzaaijer wordt gekenmerkt door een fascinatie voor architectonische constructies. Oorspronkelijkheid, kwaliteit en eenvoud komen duidelijk in het werk naar voren. Maar ook krachtige vormtaal en esthetische balans is voor Boonzaaijer minstens zo belangrijk.
Naast het ontwerpen geeft hij ook diverse gastlessen aan hogescholen, heeft eigen exposities, verkoopt diverse producten aan musea, verleent zijn medewerking aan radio en televisieprogramma’s en meerdere woonbladen. Ook was hij jury/voorzitter van de Nederlandse Meubelprijzen en won verscheidene awards. Sinds 2001 is Boonzaaijer verbonden als hoogleraar vormgeving aan de Fachhochschule in Aken.
Sinds 2002 werkt Karel Boonzaaijer samen met Dick Spierenburg onder de naam KBDS. Ze ontwikkelen meubels voor onder andere de Italiaanse producent Moroso en een nieuwe generatie verlichtingsarmaturen voor de firma Eikelenboom.

Buro Belen

Buro BELÉN is opgericht door Brecht Duijf en Lenneke Langenhuijsen, die samen studeerden aan de  Design Academy te Eindhoven, Nederland.
Na cum laude te zijn afgestudeerd aan de Design Academy Eindhoven, begon Brecht haar carriere als part-time designer voor Forbo Flooring. Na een aantal jaren gewerkt te hebben als  free-lance designer vestigde zij haar eigen fashion lable 18-11-81 (www.18-11-81.com) in 2014. In 2010 werd haar de Calvijn Classiscs award toegekend. In 2012 werd zij gefund door BKVB. 
Lenneke studeerde cum laude af aan de Design Academy te Eindhoven met haar project Wooden Textiles. Dit project werd geprofessionaliseerd en een gevestigde onderneming in 2014, nu bekend als Cambials (www.cambials.com). Lenneke was een van de finalisten in de Doen Material Prize in 2011, de Green Design Competition in 2012 en won Open Design Italia in 2013. 
Samen kregen Brecht and Lenneke een subsidie van de DOEN Foundation toegekend voor 'creative sustainable entrepreneurs'. Brecht en Lenneke geven momenteel ook college aan Design Academy Eindhoven en aan Artemis Akademie Amsterdam.

Manon de Groot

Manon de Groot is een interieur- en productontwerper, zij ontwerpt producten, patronen, structuren en interieurs.
Als productontwerper heeft ze gewerkt voor diverse toonaangevende bedrijven, waaronder DK-Home. In 2015 richtte zij haar ontwerpstudio Manon de Groot design op.
De ontwerpen van Manon kenmerken zich door het bijzonder materiaalgebruik en de verrassende patronen. Manon is altijd op zoek naar nieuwe materialen en technieken. Ook in haar interieurontwerpen is het gevoel voor materiaal terug te vinden: natuurlijke materialen gecombineerd met luxe. Unieke mixen als modern gecombineerd met vintage, hard gecombineerd met zacht.  “The details are not the details. They make the design”

Wools of Holland Cooperatie U.A.
Enggraaf 22
4175 ER Haaften

Saskia Cahuzak +31 654 271 991
Rudolph de Jong +31 651 183 010
info@woolsofholland.com

© Woolsofholland coöperatie U.A.